Vijf jaar na de lancering ervan wilden we feedback over de kwaliteit van onze Perles Desobry. Daarom organiseerden we een volwaardige smaakbeoordeling op ware grootte.

 

Desobry blijft een kmo. Onze werking is niet op procedures gebaseerd, zoals in multinationals meestal het geval is.

Zo ging de lancering van de Perles niet met grootschalige proeverijen gepaard. We vonden het hoog tijd om dit te organiseren.

 

De grootste proeverij ooit bij Desobry

We namen contact op met Eric Desmedt van Euroconsultants, een onderneming gespecialiseerd in de degustatie van producten. Een panel van 130 personen proefde onze Perles in Antwerpen en in Brussel.

 

 

 

“Het is belangrijk om ze zowel in het noorden als in het zuiden van het land te laten proeven, want er kunnen grote verschillen opduiken”, waarschuwde Eric Desmedt.

Twee weken na onze laatste ontmoeting legde Éric ons de resultaten van die grote proeverij voor. Dit zijn ze (in het frans) :

 

 

 

 

 

 

Een overweldigend succes voor onze Perles en ideeën om het beter te doen

 

Over het algemeen scoren alle Perles Desobry goed: ze hebben allemaal een globale score van meer dan 70% voor alle beoordeelde aspecten (op de schaal van 0 tot 9 van Euroconsultants).

Wanneer we de resultaten meer in detail analyseren, zien we dat één Perle erbovenuit steekt:

“De Perle Noire valt bij het panel ongetwijfeld het meest in de smaak”, vertelt Éric ons. “Met een score van meer dan 7 op 9 in alle categorieën heeft dit product duidelijk succes bij het publiek.”

Dat onderzoek toont ons ook wat we moeten verbeteren zodat onze andere Perles jullie ook kunnen overtuigen.

De verwachtingen voor de Perle Praliné zijn groot, maar die valt niet voldoende in de smaak. De Perle Spéculoos en de Perle Coco scoren goed met 70%, maar evenaren het niveau van de Perle Noire niet.

“We zijn aangenaam verrast dat consumenten veel van de Perle Praliné verwachten. Daaruit blijkt dat er een grote vraag van het publiek naar dit product is”, merkt Éric op. Dat staat genoteerd !

 

Wordt vervolgd …

Éric verlaat de kantoren van Desobry en er volgt een vergadering. De conclusie: we moeten de Perles Desobry verbeteren.

We leggen onszelf als doelstelling op dat elke Perle Desobry voor elk criterium een score hoger dan 7/9 moet behalen. Isabelle, onze R&D-verantwoordelijke, zal samen met Frédérique en Audrey uit haar team de recepten in die zin aanpassen.

We wachten vol spanning af wat ze voor ons zullen klaarmaken.

 

 

Wordt vervolgd … beleef het op onze blog!